Rally

 
Rally Lydighed eller Rally-O (obedience) som det hedder på engelsk, er en sjov og udfordrende måde at træne lydighedstræning med din hund på.
Rally er en sammenblanding af flere forskellige hundesportsdiscipliner – ligesom i agility skal hund og fører gennemgå en bane med øvelser, men momenterne er baseret på lydighedsøvelser, som f.eks. sit, dæk og spring, kombineret med andre øvelser, der slet ikke kendes fra lydighed.
 
Til forskel fra almindelig lydighed lægges der her dog ikke så stor vægt på præcision, men derimod på det gode og sjove samarbejde mellem hund og fører og derudover er der lidt mere fart over feltet inden for denne sport. Vægten på det gode og sjove betyder så, at man både i træning og i konkurrencer skal udtrykke glæde og positivitet.
Du og din hund skal gennemføre en række momenter - øvelser og forhindringer - hvor I demonstrerer hundens villighed og glæde ved opgaven.
Ved hver moment er et skilt, der forklarer opgaven, og du må opmuntre, rose og gestikulere frit for at hjælpe hunden på vej. Dvs. der er her kommando frihed, men dog må du ikke røre din hund eller rykke i snor eller bruge en hård tone.

På banen i rally er der mellem 10-20 skilte an på klassen og disse angiver hvilke øvelser hunden skal udføre.
Banen, som hund og fører skal igennem, er forskellig fra gang til gang, og er designet af dommeren på dagen.
Dette giver derfor en masse udfordring, uforudsigelighed og er sjovt for både hund og menneske.
De skilte man bliver præsenteret for, er et udsnit af (fra 2019) lige knap 200 skilte som man kan møde i 4 forskellige klasser, samt en åben klasse hvor alle kan deltage og som er den eneste klasse som kan kvalificere til DM, o.lign. De 4 klasser er begynder (som foregår med snor), øvet, ekspert og champion klassen.

I træningen skal man kunne arbejde med sin hund både foran sig, omkring sig, på venstre side og højre, så dette er hvad træningen vil starte ud med, derudover består træningen i en præsentation af de enkelte skilte, samt små sekvenser med kombinations baner af skiltene.
Indimellen vil vi opsætte hele baner og forsøge os med konkurrence lignende situationer.
Hele tiden vil i få tilbagemelding på gennemførelsen af de enkelte øvelser og derudover forsøger vi bare at have det sjovt og hyggeligt med hinanden og vores hund.
 
Målet er at vi skal glæde os til at arbejde med vores hund og komme til træning, om så der er regn eller slud - så kommer rally holdet altid ud.

Rally i Dch Thisted trænes ved Instruktør Kristinna Wulff Frederiksen. Så hvis du syntes det lyder sjovt, så tilmeld dig endelig eller kom og prøv en enkelt gang - Din hund vil elske dig for det!

Hvis du ønsker at tilmelde dig holdet skal du have gennemført hvalpetræning ved Dch.

Nyheder

Sponsorer